Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου

diatrofiΟι Δ.Π.Σ.Α. φροντίζουν ώστε τα παιδιά να υιοθετήσουν από αυτή τη μικρή ηλικία σωστές διατροφικές συνήθειες, σε συνδυασμό με καθημερινές σωματικές δραστηριότητες, βάζοντας έτσι τα θεμέλια για ένα γερό οργανισμό.
Η κατάρτιση του εβδομαδιαίου προγράμματος διατροφής, γίνεται υπό την εποπτεία Διατροφολόγου σε συνεργασία με την Διευθύντρια και την Προϊσταμένη των Παιδικών Σταθμών, προκειμένου τα παιδιά να προσλαμβάνουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ισορροπημένη διατροφή και την ομαλή ανάπτυξή τους. Η διαδικασία παρασκευής των γευμάτων και τα υλικά που χρησιμοποιούνται εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητά τους.
Το ημερήσιο διαιτολόγιο περιλαμβάνει μια ποικιλία τροφίμων όπως: φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, ελαιόλαδο, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα όσπρια ή ψάρι και φρέσκο ψωμί καθημερινά.


  1. Το πρωινό
  • Γάλα ή γιαούρτι με δημητριακά, τοστ με τυρί (ψωμί ολικής άλεσης), ψωμί με μαργαρίνη και μέλι ή μαρμελάδα, κρέμα, αυγό κλπ.

  • 2. Το μεσημεριανό

Μοσχαράκι κοκκινιστό ή σουτζουκάκια με ρύζι, κοτόπουλο με κριθαράκι ή πατάτες φούρνου, φακές, φασόλια, ρεβίθια, , αρακά, φασολάκια, σπανακόρυζο, παστίτσιο, μακαρόνια με κιμά, ψάρι ψητό με πατάτες, μπριάμ κλπ. Συνοδεύεται πάντα από φρέσκες σαλάτες, φρούτα ή γλυκίσματα (κέικ, χαλβάς σιμιγδαλένιος κλπ.).


Για τα βρέφη καθημερινά ετοιμάζονται ξεχωριστά γεύματα

1. Το πρωινό

Φρουτόκρεμα ή κρέμα άνθος αραβοσίτου ή αυγό.

 

2. Το μεσημεριανό

Χορτόσουπες (με μοσχάρι ή κοτόπουλο ή ψάρι).
Σούπες με λαχανικά και κρέας μοσχάρι ή κοτόπουλο ή ψάρι.